Bemz en Delaktig

De ultieme Ikea-hack

Ikea-hacks, wie kent ze niet. Een enigszins zichzelfrespecterende woongoeroe heeft zich er ongetwijfeld ooit aan gewaagd. Ikea is hier nooit heel blij mee geweest en heeft nu besloten ons creatievelingen een handje te helpen. Hiermee geeft Ikea min of meer groen licht om te ‘hacken’ en moedigt dit zelfs aan.

Modulariteit in interieurs is een oplossing die voortvloeit uit onze steeds kleiner wordende woonoppervlakken; we moeten steeds efficiënter omgaan met onze leefruimte. Modulaire meubels en accessoires bieden de mogelijkheid om kleinere onderdelen naar wens aaneen te koppelen tot meubels van gewenst formaat. Zo ontstaat er een uniek, ‘custom’ meubel.

Ikea bracht vorige week Delaktig uit, een modulaire bank. Ikea deed dit in samenwerking met legendarisch interieurdesigner Tom Dixon. En Delaktig mag gehackt worden! Delaktig is een modulaire bank en bed in één, op een simpel aluminium frame, waar je naar wens onderdelen aan vast kunt koppelen zoals een extra zitting, rugleuning, of zelfs tafeltjes of lampen! Compleet aanpasbaar aan je eigen wensen en leefstijl dus.

Veel briljanter nog, is dit: Enige tijd geleden heb ik Bemz ontdekt, een Scandinavisch bedrijf dat hoezen speciaal voor Ikea-meubels maakt, in samenwerking met Ikea zelf. Een geniale manier van je Ikea-meubel hacken. De Delaktig wordt natuurlijk niet overgeslagen, dus ook voor deze modulaire hackbare bank maakt Bemz hoezen, variërend van loose-fit linnen tot ware designerstoffen. Als klap op de vuurpijl heeft Bemz samen met Tom Dixon een paar designer-hoezen ontworpen.

Deze kan ik jullie niet onthouden: Bemz heeft in samenwerking met Tom Dixon, ter ere van de launch tijdens de Milaan Design Week in 2017, een unieke handgemaakte haute-couture concept hoes ontworpen van IJslandse schapenvacht. Een sjiekere bank dan deze ga je niet gauw vinden.

 

Eén ding is zeker; over een tijdje staat er een Delaktig in mijn woonkamer, inclusief Bemz hoes!

Share this post