Het verhaal achter K’WilleminHuis

Het verhaal achter K’WilleminHuis

Esther en Willem. Een dynamisch en creatief duo wiens werk ik een poosje geleden tegenkwam op social media. Toen ik me iets meer verdiepte in hun verhaal was ik instantly mesmerized door zowel hun verhaal als de ronduit briljante designs die die twee samen maken.

 

Esther en Willem zijn dus vader en dochter. Willem is 77. Hij is een echte doorzetter die na zijn beroerte op 49-jarige leeftijd nog barst van de energie. Als enthousiast hobbylasser begon hij jaren geleden al met het maken van vuurkorven en tuinhekjes voor familie, ondanks zijn lichamelijke beperking. Creatief brein Esther bedenkt de ontwerpen en samen met haar vader creëert ze de prachtigste items. Wie bedenkt dat nou, een níet-perfecte kandelaar maar een wiebelige waar het handwerk van af te lezen is? Ik vind het briljant. Ze gebruiken speciaal fijn rond ijzer dat net-niet recht is maar juist een beetje “wonki”.

Toen ik ze een paar maanden geleden tegenkwam op een vakbeurs en ik de items in real life zag, was mijn obsessie compleet. Ik ben dus zo enorm blij en trots dat wij (als één van de weinigen!) de items van Esther en Willem in onze shop hebben staan!

Als ik hun verhaal lees, zie ik het helemaal voor me: Esther die over een tuinpad richting de schuur loopt met een kop thee in haar handen. Richting de schuur lopend, kan ze het gespetter van het laswerk en de radio al horen; haar vader is lekker bezig. Willem zielsgelukkig dat hij elke dag met zijn hobby bezig kan zijn en dat samen met zijn dochter. Sinds 1 oktober 2016 hebben ze samen K’WilleminHuis.

Laat je inspireren door al het moois van K’WilleminHuis, shop hun items hieronder! 🙂

x Maria

Share this post