Haal de herfst in huis – de simpele manier

De warme nazomer is langzaam aan het eindigen en de blaadjes zijn alweer oranje aan het worden. En ik vind het prima. Dat betekent dat de open haard weer aan mag en de pantoffels weer uit de kast mogen.

Je hoeft dit jaar helemaal geen moeite te doen om de herfst op een stijlvolle manier in je huis te halen. Een paar mooie takken uit het bos, of een enkele gedroogde bloem in een vaas is al voldoende om de sfeer te creëren die je dit najaar in je interieur wilt. Een populaire droogbloem die je veel terugziet deze herfst is de berenklauw. Ja, die plant waar je je zo verschrikkelijk aan kan branden. Rond deze tijd zijn de bloemen van deze plant uitgebloeid en uitgedroogd, en dus niet meer giftig. Je ziet ze veel in parken en langs het water, zelfs langs de weg! Neem wel een tang mee om de steel door te knippen.

Een origineel idee, gezien op Instagram: je kunt de gedroogde berenklauw ook wit spuiten met witte spuitbusverf (Hema of Action). Dat geeft een sprookjesachtig effect! Past helemaal in een interieur met Scandinavische of Mediterrane invloeden.

Maar ook simpele takken met kleine dennenappeltjes of een tak van een eikenboom blijven ook prachtig. Zet ze in een simpel glazen vaasje of een mooie grote fles, en klaar.

(Afbeeldingen via:   … )

 

Liefs,

 

Maria

Share this post