Huyslust bakt: Gezond bananenbrood

Huyslust’s recept voor gezond bananenbrood – geen suiker!

Jaja, misschien het zoveelste recept voor bananenbrood. Toch wijd ik een blog aan dit overheerlijke snackje, want deze versie is gezond en verantwoord, geen suiker! De laatste tijd bak ik iedere zondag zo’n bananenbroodje voor mezelf, waar ik vervolgens de hele week mee doe. Iedere dag lekker een sneetje als verantwoord tussendoortje, een stuk gezonder dan weer een Twix uit de automaat! Dus als een echte foodie; hierbij mijn recept voor Huyslust’s gezond bananenbrood!

Ingrediënten voor Gezond Bananenbrood á la Huyslust 

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram dadels
  • 100 gram amandelmeel (vind je in het bakschap van Albert Heijn)
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 30 gram kokosrasp
  • 25 gram extra pure (70%) chocola, grof gehakt
  • Handjevol rozijnen
  • Cakeblik met een stuk bakpapier erin

 

Lekkere variaties, of gewoon als extra toevoeging:

  • Gemengde (ongebrande) noten, grof gehakt
  • Blauwe bessen (150 gram)
  • Agavesiroop of honing, voor extra zoetheid (2 eetlepels)
  • Snufje kaneel
  • Havermout (50 gram)

Bereiding

  1. Laat je oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
  2. Pureer met een staafmixer of keukenmachine de bananen met de dadels tot een glad beslag.
  3. Klop de eieren flink op tot ze een beetje luchtig worden. De lucht zorgt ervoor dat het brood rijst. Meng de eieren met de bananen-dadelpuree.
  4. Doe de amandelmeel in een kom. Voeg daar het bakpoeder en het zout aan toe, maar zorg ervoor dat deze twee elkaar niet ‘aanraken’. Het zout ‘deactiveert’ anders het bakpoeder.
  5. Spatel voorzichtig het amandelmeel-mengsel door de eieren, zodat de eieren luchtig blijven.
  6. Roer nu de kokosrasp, chocoladestukjes en rozijnen door het beslag, of welke extra ingrediënten je ook wil toevoegen.
  7. Giet het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en zet het in de oven. Bak het brood in 45 tot 50 minuten af.
  8. Baktijd voorbij? Check even met een satéprikker of het brood gaar is van binnen. Komt de prikker droog uit je brood? Dan is ‘ie gaar!
  9. Laat je brood even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Je Huyslust Bananenbrood is klaar! Smullen maar! #guiltyfree #geensuiker

Wil je een lekker toetje? Maak er een banana bread sundae van ❤ snijd een sneetje van je bananenbrood, top af met een bolletje bananenijs of pecan-karamelijs en serveer met wat gehakte gezouten pecannoten ?

 

x x x  Maria

 

Share this post