Creatief met Cactus

Huysraet struint voor jullie interieurbeurzen, groothandels en vergeten vintage winkeltjes af op zoek naar de mooiste interieurspullen en wordt daarbij steevast geprikkeld door cactussen. Meer dan genoeg reden om aan de cactushype aandacht te besteden.

Groot, klein, dik, dun, veel stekels of juist geen stekels. Met bijhorend terracotta of juist in een uniek potje. Cactusvazen, cactuskussens, cactusposters, cactusgeïnspireerde macarons en zelfs een cactusbank. The sky is the limit als het op cactussen aankomt de laatste tijd.

Combineren met cactussen

Cactussen tref je in de meeste woonbladen aan in groepjes op een tafeltje, dressoir of op de grond. Het effect is het leukst als je verschillende soorten cactussen combineert. Er zijn honderden verschillende soorten dus aan variëteit geen gebrek. Combineer bijvoorbeeld een grote cactus met stekels met wat kleinere exemplaren zonder. Speel ook met de kleuren van groepjes cactussen. Ze zijn er van geel tot donkergroen en sommigen hebben kleurrijke bloemen!

Door te spelen met formaat, soort en kleur ontstaat er en een heel botanische setting; alsof de cactussen geheel natuurlijk op die wijze zijn geformeerd. Dat is exact wat je wil bereiken en waar deze trend helemaal over gaat. De natuur binnenhalen in jouw woonkamer. De warme terracotta kleuren van de ‘bijpassende’ potjes versterken dit effect alleen maar.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verzorg je cactussen

Cactussen komen van nature voor in woestijn klimaten en hebben dan ook niet veel water nodig. Je kunt het beste de natuurlijke situatie nabootsen door een lange periode van droogte te laten volgen door een flinke plens water. Liever eens in een maand veel dan iedere week een beetje. Vergeten je cactussen een keer water te geven is dus helemaal niet zo erg.

Zorg ervoor dat je cactus veel licht krijgt. In principe geldt: hoe meer licht, des te beter. De temperatuur moet voor de meeste cactussen minstens 10 graden zijn. Binnenshuis is het altijd warmer dus zolang je ze binnen laat staan gaat het helemaal goed!

De cactus is erg sterk en heeft maar weinig verzorging nodig. Ideaal dus voor de mensen wiens planten bij gebrek aan verzorging nog wel eens het loodje willen leggen.

Bronnen: www.margiesinteriors.com | www.incrediblethings.com | www.homemydesign.com

Share this post