Spotlight: Millennial Pink

Dé kleur van dit moment die je overal ziet en bijna niet weg te denken is uit het moderne interieur en de mode: millennial pink.

We noemen het allemaal millennial pink, maar eigenlijk is niemand erover uit wát voor kleur het nou precies is. Is het zalm? Perzik? Of gewoon roze? Schrijfster van The Cut Lauren Schwartzberg beschrijft de kleur als “een beige met een vleugje blush die neigt naar een hybride tussen zalm en perzik”. Het is een blije, zachte en warme kleur die je omarmt, maar tegelijkertijd een stoere touch in je interieur kan geven. Eerlijk is eerlijk: tot voor kort had nog niet iedereen het lef om een muur roze te schilderen of een roze bank aan te schaffen. Millennial pink maakt dat een stuk makkelijker, want de kleur is veel toegankelijker dan het zuurstokachtige Barbie-roze waar je in eerste instantie aan denkt. Bovendien is millennial pink perfect te combineren. Met donkergroen, navy, alle schakeringen grijs, zachtblauw (Pantone Serenity, kleur van het jaar 2016) en voor de lefgozers onder ons zelfs met rood. Combineer het met zwarte details zoals een wandlampje zodat je de zachtheid van de kleur compenseert met een stoer element.

Millennial pink wordt zo genoemd omdat het symbool staat voor de een generatie mensen die zijn geboren tussen 1982 en 1997, dus tussen de 20 en 35 jaar oud zijn, de Millennials. Een generatie waarin genderneutraliteit een big thing is en waar de kleur millennial pink wordt gebruikt om te laten zien dat mannen óók roze mogen dragen; iedereen is immers gelijk.

Inmiddels is Millennial Pink onlosmakelijk verbonden met deze generatie. Restaurants met een compleet roze thema poppen bijvoorbeeld als paddenstoelen uit de grond; Natuurlijk heb ik het dan over het legendarische en extreem instagrammable Sketch in Londen, maar ook restaurant Mama Kelly in Amsterdam gaat mee in de trend van roze restaurants.

Anyway; what’s next? Hoelang blijft millennial pink nog plakken? Wat is wordt de ‘nieuwe’ millennial pink? Als we Elle en Pantone mogen geloven, wordt teal de eerstvolgende trendkleur; een muted zeegroene kleur met blauwe ondertoon. Overigens ook prachtig te combineren met millennial pink, maar ook geslaagd met messing accenten (messing mag weer!).
Share this post